Cursus tekenen en schilderen

Tekenen, met potlood en houtskool, is niet alleen belangrijk voor de basis maar ook als zelfstandige techniek erg spannend. Via tekenen leg je je waarneming vast of geef je expressie aan je fantasie. Tekenen vraagt om spelen met licht en schaduw, perspektief, compositie en naargelang je eigenheid gebruik je potlood of houtskool heel fijn tot erg grof.

Op het grensvlak tussen tekenen en schilderen bevindt zich de techniek van de gewassen tekening: een combinatie van een tekening in inkt (vaak sepia inkt) en/of aquarel. Aquarelleren is werken met water en pigment, maar ook met het wit van het papier. Deze techniek doet een beroep op de spontaniteit maar vereist ook vooruitdenken.

Acrylverf daarentegen kan dekkend worden gebruikt en droogt snel. Anders dan bij aquarelleren kan er in het werk gemakkelijk iets veranderd worden. Een compleet andere manier van denken/ werken dus.
Schildertechniek en kleuren mengen vragen hier veel aandacht.
De onderwerpkeuze zal zich bewegen rond stilleven, landschap en architectuur. Ook de fantasie mag een rol spelen natuurlijk.

Er wordt gewerkt met acrylverf, inkt en andere materialen

Deze cursus is bestemd voor zowel beginners als gevorderden.

Cursusdag:  maandagavond (19.30-22.00 uur)

                      donderdagmiddag (14.00-16.30 uur)

Docent: Toon van Gisbergen

Cursusduur: 28 weken
Cursusgeld: 385,- euro
Contact: Toon van Gisbergen: 06-10405641

Mocht je interesse heb ben in deze cursus dan kun je je hier inschrijven!